June 26, 2020

WA State's Mask Mandate

ចាប់ផ្តើមពីថ្ងៃសុក្រទី ២៦ ខែមិថុនា ប្រជាជនរស់នៅក្នុងរដ្ឋវ៉ាស៊ីនតោនទាំងអស់ត្រូវពាក់ម៉ាស់ពេលនៅតាមទីកន្លែងសាធារណៈចំពោះសកម្មភាពទាំងក្នុងឬក្រៅផ្ទះ។ អ្វីដែលអាចយកមកប្រើជារបាំងគ្របមុខបានមានដូចជាម៉ាស់, សាច់ក្រណាត់ជាច្រើនស្រទាប់យកមកគ្របមុខហើយចងទៅខាងក្រោយក្បាល, កន្សែងរុំមុខ ឬក៏ក្រម៉ាដែលអាច យកមកគ្របពីលើមាត់និងច្រមុះ។  ក្មេងអាយុពី5ឆ្នាំឡើងទៅ ត្រូវតែពាក់របាំងមុខ, ក្មេងពីអាយុ2ឆ្នាំទៅ4ឆ្នាំ ត្រូវមានការត្រួតពិនិត្យពីមនុស្សចាស់។

បុគ្គលដែលអាចដោះរបាំងមុខចេញបានក្នុងកាលៈទេសៈមួយចំនួនគឺ៖

  • អ្នកដែលមានបញ្ហាសុខភាពជាក់លាក់ឬមានសមត្ថភាពមិនធម្មតា មិនតម្រូវឱ្យពាក់របាំងមុខទេ។
  • ក្មេងអាយុក្រោម ២ ឆ្នាំមិនគួរពាក់របាំងមុខទេ។ 
  • នៅពេលនិយាយគ្នាជាមួយមនុស្សថ្លង់ឬអ្នកត្រចៀកធ្ងន់
  • គេអនុញ្ញាតអោយដោះរបាំងមុខចេញពេលបរិភោគទឹកឬអាហារ - សូមរក្សាចម្ងាយ៦ហ្វីតពីគ្នា
  • អំឡុងពេលនៅខាងក្រៅតាមទីកន្លែងសាធារណៈ​ - សូមរក្សាចម្ងាយ៦ហ្វីតពីមនុស្សណាដែល មិនមែនជាសមាជិកក្រុមគ្រួសាររបស់អ្នក

បើមិនធ្វើតាមបទបញ្ជានេះ អាចបណ្តាលឱ្យមានទោសនិងពិន័យជាប្រាក់ពី ២៥ដុល្លា ទៅ ១០០ដុល្លា និង/ឬរហូតដល់ ៩០ ថ្ងៃនៅក្នុងពន្ធនាគារក្នុងតំបន់។

សូមទាក់ទងទៅរដ្ធាភិបាលក្រុងរបស់អ្នកដើម្បីទទួលយករបាំងគ្របមុខ។ ប្រជាជនរស់នៅតាមតំបន់ដែលមិនគ្រប់គ្រងដោយ រដ្ធាភិបាលក្រុងនឹងទទួលរបាំងគ្របមុខតាមរយៈក្រុមប្រឹក្សាតំបន់, សហគមន៍មូលដ្ឋាននិងអង្គការសាសនានៅតាមតំបន់នោះ។  

ប្រសិនបើអ្នកមានសំណួរអំពីអ្វីដែលកំពុងកើតឡើងនៅក្នុងរដ្ធវ៉ាស៊ីនតោន សូមទូរស័ព្ទទៅមណ្ឌលទទួលបន្ទុកជំងឺខូវីដ-១៩ COVID-19 ពីម៉ោង ៦ព្រឹកដល់ ម៉ោង១០យប់ពីថ្ងៃច័ន្ទ - សុក្រ និងម៉ោង ៨ព្រឹកដល់ ម៉ោង៦ ល្ងាច ពីថ្ងៃសៅរ៍ - ថ្ងៃអាទិត្យ តាមរយៈលេខ 1-800-525-0127 ហើយចុចសញ្ញា # ។ មានសេវាកម្មបកប្រែភាសា។

Starting on Friday, June 26, all Washington state residents are required to wear a face covering while in an outdoor or indoor public area.  A face covering can be a mask, several layers of fabric tied behind the head, bandana, or scarf that covers your mouth and nose.  Children 5 years and older must wear a face covering, children ages 2-4 with adult supervision.

Individuals may remove face coverings under certain circumstances:

  • People with certain medical conditions or have differing abilities are not required to wear a face covering
  • Children under 2 years should not wear a face covering
  • While communicating with a person who is Deaf or hard of hearing
  • Taking off the face covering to eat, or drink is allowed – please stay six feet apart
  • While outdoors in public areas - please stay six feet apart from people who are not members of your household

Not following the order may result in a misdemeanor charge and a fine of $25 to $100 and/or up to 90 days in county jail.

Contact your city to get a face covering.  Unincorporated areas may be distributing face coverings through area councils, local community-based and faith-based organizations.  

If you have questions about what is happening in Washington, please call the WA COVID-19 Hotline from 6 a.m. to 10 p.m. Monday - Friday, and 8 a.m. to 6 p.m. Saturday – Sunday at 1-800-525-0127 and press #. Language assistance is available.